Välkommen till oss

Vi hjälper industrier i Sverige att få rätt person på rätt plats

EgenanställningSök jobbSamarbeta med ossHeta Arbeten

Egenanställning

Har du en affärsidé som du vill jobba vidare med utan att behöva ta det stora steget att starta ett eget företag? Vi på Nordecta AB kan nu erbjuda dig en s.k. Egenanställning!

Missa inte vår kampanj där vi just nu sänkt avgiften för egenanställning!

Vad är Egenanställning, och hur fungerar det?

Nordectas Egenanställning innebär att du blir anställd av oss på Nordecta under den tid du utför ett uppdrag hos en kund, eller när du producerar en produkt som du sedan vill sälja. Efter avslutat uppdrag blir kunden fakturerad av Nordecta, som också betalar ut din lön till dig som egenanställd. Det innebär att Nordecta tar fullt arbetsgivaransvar och redovisar moms, skatter och sociala avgifter till skattemyndigheterna.

Varför just hos Nordecta?

Nordecta AB är ett bemanningsföretag som har svets och industri som sin spetskompetens. Detta innebär att vi förutom anställningsformen Egenanställning även kan erbjuda dig som egenanställd tillgång till verkstadslokaler, verktyg och maskiner och även fullt utrustade servicebilar. Allt för att du ska komma igång med ditt projekt eller uppdrag så enkelt som möjligt. Nordectas vision är Enkelt, Smidigt och Kostnadseffektivt, vilket även ska återspeglas på dig som Egenanställd.

Hur mycket kan jag tjäna?

Du ansvarar själv för att hitta dina kunder/uppdragsgivare, räkna på offerter och prisförslag etc. När du och din kund/uppdragsgivare kommer överens om rätt ersättning för arbetet så kan vi på Nordecta hjälpa dig att ta fram en detaljerad offert för godkännande av uppdragsgivare. När uppdraget är slutfört fakturerar Nordecta uppdragsgivaren, drar av för moms, skatter och sociala avgifter samt den i förväg bestämda procentsatsen för Egenanställningen.

Just nu pågår en kampanj där Egenanställningen endast kostar 3,55%*.

Exempel

Peter har lång erfarenhet inom byggbranschen och blir erbjuden ett uppdrag hos en nöjd kund om att riva deras gamla slitna altan och bygga en ny. Eftersom Peter inte har ett eget företag och heller inte vill arbeta ”svart” så kan han vända sig till Nordecta!

Peter tackar ja och åker till kunden för att räkna på en offert. De kommer överens om att arbetet kommer kosta 50,000 SEK ex. moms, och att kunden själv ska införskaffa materialet som behövs.

Tillsammans med Nordectas ekonomikonsult tas en offert fram som kunden godkänner. Peter sätter igång arbetet och är klar med uppdraget efter 3 veckor.

Peter använder sin egen bil och sina egna verktyg, det innebär att Nordecta fakturerar kunden enligt offerten, drar av för moms, skatt (30%) och sociala avgifter (31,42%), avgiften för Egenanställning (3,55%*) och sedan betalas resterande belopp ut till Peter i form av lön (i detta fall 35,03%), alltså 17,515 SEK.

Räkna ut din lön

Inkl. moms:

Skatt:

Sociala avgifter:

Våra avgifter:

Din lön:

Räkna ut din lön

* Kampanj om 3,55% av fakturerat belopp är tidsbegränsat och gäller endast fakturor från 10,000 SEK, där beloppet faktureras på månadsbasis eller som helhet för ett uppdrag som utförs inom max. 8veckor. Avgiften för Egenanställning ligger vanligtvis på 4,95% för fakturor från 10,000 SEK, där beloppet faktureras på månadsbasis eller som helhet för ett uppdrag som utförs inom max. 8veckor. Vid fakturering under 10,000 SEK betalas istället en fast avgift på 506 SEK.